چهارشنبه, 16 آبان 1403 فارسی
کد خبر: 42 تاریخ: جمعه، 27 مرداد 1402 - 16:09

ورود مؤسسه رازی به عرصه تولید نسل جدید واکسن‌های نسل سوم و چهارم

رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: با رسیدن به فناوری تولید واکسن نوترکیب تزریقی استنشاقی «رازی کوو پارس» مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی وارد عرصه تولید نسل جدید واکسن‌های نسل سوم و چهارم شد.

به گزارش نجوای آگاهی؛ دکتر «علی اسحاقی» در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار و در حاشیه تور رسانه‌ای و بازدید از بخش‌های مختلف این مؤسسه برگزار شد، با اعلام این مهم که کارهای بسیار جدیدی در مؤسسه رازی در حال انجام هست، گفت: با رسیدن به فناوری تولید واکسن نوترکیب تزریقی استنشاقی «رازی کوو پارس» مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی وارد عرصه تولید نسل جدید واکسن‌های نسل سوم و چهارم شده است.

 وی با اشاره به اینکه واکسن نوترکیب تزریقی استنشاقی «رازی کوو پارس» به‌عنوان اولین واکسنی که تمام مراحل تولید آن از کشف تا بازار در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی انجام شده است، گفت: تولید این واکسن تجربه بسیار گران‌بهایی بود که رهاورد علمی و دستاوردهای فراوانی برای این مؤسسه داشت.

 اسحاقی افزود: با تولید این واکسن توانستیم به فناوری دانش واکسن‌های نوترکیب دست پیدا کنیم و با بودجه‌ای که دولت تخصیص داده و مؤسسه رازی هم ریال آن را با اخذ وام از بانک تأمین کرده توانستیم تجهیزات راه‌اندازی خط تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی آن را کلید بزنیم.

 وی همچنین از نتایج خوب مطالعه روی دز استنشاقی این واکسن خبر داد و گفت: اکنون می‌توانیم از خود واکسن رازی برای واکسن‌های دیگر از جمله رازی، پاستوکووک، نورا، فخرا، سینوفارم، اسپایکوژن و واکسن روسی اسپوتنیک به‌عنوان دز بوستر استفاده کنیم که نتایج علمی این تحقیق نیز منتشر شده است.

 «علی اسحاقی» در ادامه با بیان اینکه 90 درصد واکسن‌های دامی کشور در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی تولید می‌شود، ابراز داشت: سالانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دز واکسن دام و سه و نیم تا چهار میلیارد دز واکسن طیور در این مؤسسه تولید می‌شود که بسته به نیاز کشور این آمار متغیر است.

بر اساس گزارش نجوای آگاهی؛ رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی تأکید کرد: علی‌رغم افزایش تحریم‌ها در سالهای اخیر خوشبختانه حدود ۹۰۰ تا 1 میلیارد دز افزایش تولید واکسن داشته‌ایم که این امر نشانگر همت همکاران و خودباوری محققان و دانشمندان این مؤسسه است.

 اسحاقی در ادامه از سایر اقدامات صورت‌گرفته در این مؤسسه خبر داد و گفت: بخش تحقیقات، آزمایشگاه‌ها و تولید واکسن به طور کامل از هم جدا شده و اینک هر آزمایشگاهی به طور مستقل به کار خود می‌پردازد که این تمرکز در افزایش سرعت و دقت همکاران بسیار مؤثر است.

 رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در ادامه اشاره‌ای نیز به حوزه تحقیقات دامپزشکی داشت و گفت: با تشکیل شورای راهبردی تحقیقات دامپزشکی از سال گذشته، نیازها احصا و در ۷ گروه پروژه‌هایی که مدنظر سازمان دامپزشکی است، تعریف و نیازهای سازمان دامپزشکی به مؤسسه رازی ارجاع شده که این امر نیز علاوه بر جلوگیری از پراکندگی کار سبب افزایش ارتباط میان صنعت و دانشگاه شده است.

اسحاقی اشاره‌ای نیز به برگزاری جشن صدمین سال تأسیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سال آینده داشت و گفت: قطعاً قدمت صدساله این مؤسسه نشانگر فرسودگی بخشی از زیرساخت‌ها، تأسیسات، بناها و تجهیزات آن است که ما را بر آن داشته به توسعه و نوسازی تجهیزات و ساختمان‌ها بپردازیم؛ ولی باتوجه‌به گران‌شدن قیمت ارز اعتبارات این مجموعه به‌تنهایی از پسِ پرداخت همه هزینه‌ها برنمی‌آید که این امر نگاه جدی مسئولان ملی و استانی را می‌طلبد.

 وی افزود: علاوه بر این موضوع، باتوجه‌به اینکه سرعت بازنشستگی محققان خیلی بیشتر از ورودی نیروهای متخصص است، باید تأمین منابع انسانی این مؤسسه را نیز در اقدامات عاجل آینده لحاظ کرد. 

 

 

عکاس: تیلدا حسینی

خبرنگار: تیلدا حسینی

منبع: نجوای آگاهی

https://www.najvayeagahi.ir/@42
پیشنهاد سردبیر